Thailand Bangkok in de tuktuk

Kindvriendelijke uitjes in Bangkok

Je verwacht het misschien niet, maar Bangkok is één van de meest kindvriendelijke steden ter wereld. Er zijn heel veel speeltuintjes te vinden bij parken, ontelbaar veel indoor playgrounds, het grootste aquarium in Zuidoost-Azië, veel leuke thema cafe’s, je kunt er fietsen huren met kinderzitjes of je pakt een tuktuk naar één van de highlights. Bovenal zijn de Thaise mensen dol op kinderen, dus schrik niet als je alle aandacht van de ober, taxichauffeur of willekeurige voorbijganger voor je kind is.

1. Parken

Thailand Bangkok Lumpini Park
Met de zwaan over het grote meer van Lumpini Park.

Lumphini park is het bekendste park in Bangkok. Het park is eenvoudig te bereiken per MRT (de ondergrondse metro) door uit te stappen bij Lumpini Station of Silom Station. Indien je de BTS skytrain neemt, dan stap je uit bij Sala Daeng Station. Uiteraard kun je ook per taxi (let op de de chauffeur zijn meter aanzet) of tuktuk naar het park komen. Lumpini is een heerlijke plek om te wandelen, de kinderen te laten spelen in de speeltuin, een kijkje in de lokale bieb te nemen of te gaan waterfietsen. Let op dat het overdag erg warm kan zijn, dus het prettigst is om er in de vroege ochtend heen te gaan of aan het einde van de dag. Als afsluiter kun je een drankje in de Hi-So skybar van het Sofitel hotel doen, met een fenomenaal uitzicht over onder meer het Lumpini Park. Dit hotel bevindt zich direct naast het park.

Benchasiri Park ligt naast één van de luxere shopping malls in Bangkok, namelijk het Emporium Shopping Complex. Er zijn in dit park twee plekken met speeltoestellen voor kinderen. Je komt hier veel lokale mensen en expats tegen. Het is namelijk een favoriete plek van velen in Bangkok. Zijn de kinderen uitgespeeld of is het tijd om af te koelen, dan duiken jullie zo Emporium in om wat te drinken of te eten. Tip: er zitten diverse koffietentjes, waaronder de grotere namen, waar je een koffie kunt afhalen, die je kunt meenemen naar het park.

Aan de overkant van de rivier ligt Bang Krachao, ook wel De Groene Longen van Bangkok genoemd. Je vindt hier veel kleine paadjes en het Sri Nakhon Khuean Khan Park waar je heerlijk kunt fietsen! Om hier te komen, neem je het best een taxi naar de pier bij de tempel Wat Klong Toey Nok. Hier stap je in een klein lokaal bootje, die je voor een klein bedrag naar de overkant brengt. Daar zijn verschillende kleine bedrijfjes die fietsen verhuren (ook met kinderzitjes) en ze geven je ook nog een handige kaart mee, zodat je precies weet waar de highlights zijn. Breng zeker een bezoekje aan de lokale markt in de ochtend! Wees ook niet bang om de wat smallere wegen te kiezen, zo kom je namelijk echt in de ‘groene longen’! 

Thailand Bangkok Speeltoestellen in Lumpini Park
Een van de vele speeltoestellen die je in de parken van Bangkok vindt.

Het Rot Fai Park, bij de bekende Chatuchak weekend markt, is een ander ideaal park als je van fietsen houdt. Er zijn ook kinderfietsen met zijwieltjes en fietsen met kinderzitjes te huur. Je vindt er diverse speeltoestellen, een golfbaan voor kinderen, kano’s te huur, een vlindertuin en zelfs een zwembad. Hiernaast ligt het Queen Sirikit Park, een botanische tuin, waar je tevens het Children’s Discovery Museum vindt.

2. Playgrounds

Thailand Bangkok Indoor playground
Wat is er leuker dan spelen tussen ballen?

Omdat het in Bangkok vaak vrij warm is, zijn er veel indoor playgrounds te vinden. Heerlijk als je even de hitte wilt ontsnappen en de kids toch wat energie kwijt willen. De meeste playgrounds zijn te vinden in de grotere shopping malls, waar je ook kunt eten en drinken. Hieronder volgt een lijstje van een aantal playgrounds:

 • Playmondo in Central World. Deze is vrij nieuw en opgedeeld in verschillende thema’s. Er is onder meer een grote ballenbak, glijbanen, klimtoestellen, knutselhoek en trampolines.
 • Kidzoona Molly Fantasy in Ekkamai Gateway Mall, met onder meer een grote ballenbak met glijbaan, luchtkussen en veel hoekjes waar ze ijsjes kunnen verkopen, boodschappen kunnen doen, politie of brandweer kunnen spelen etc. Leuk voor kleine peuters, kleuters en iets oudere kinderen.
 • Funarium in Sukhumvit Soi 26. Je vindt hier een klein zacht deel voor peuters, maar het merendeel is geschikt voor net iets oudere kinderen met een grote, snelle glijbaan, autootjes, een groot klimtoestel etc.
 • Imaginia in Emporium: deze indoor playgrond is vrij modern. Je hebt hier onder meer een glijbaan, waar een foto wordt gemaakt die je naar je email kunt laten versturen, een dj station, trampolines etc.

3. Thema cafés

Thailand Bangkok Dierencafe
Knuffelen met huisdieren doe je in een huisdierencafé. Maar je vindt nog veel gekkere cafés in Bangkok.

Bangkok is een echte wereldstad en dat is o.a. te zien aan de bijzondere cafés die je hier kunt vinden.

 • Teddy Castle: Dit is een café in kasteel thema, waar je wat kunt drinken en eten en vol met teddyberen in alle formaten staat. Het adres is: 105/2 Soi Thong Lo 5, Sukhumvit 55 Rd. Khlongton-Nuea, Bangkok 10110 Thailand. Op maandagen zijn ze gesloten, overige dagen geopend van 10.00 tot 20.00 uur.
 • Unicorn Café: Houd je kind van eenhoorns? In de wijk Sathorn vind je een café, dat helemaal op gaat in dit thema. Zelfs de spaghetti heeft alle kleuren van de regenboog! Je vindt dit café op: Soi Sathorn 8, Bangkok Thailand. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 20.00 uur.
 • Mari Go Round: een moderne indoor speelplek, met een café erbij. Klein, fris en overzichtelijk, een aangename plek voor iets kleinere kinderen en hun ouders. De kids kunnen lekker spelen en de ouders bijkletsen onder het genot van bijvoorbeeld een cappuccino of een heerlijke ijskoffie. Adres: RQ Residence #107, Ground Floor, Sukhumvit 49/9, Wattana, 10110 Bangkok. Elke dag geopend van 09:30 tot 18:30 uur.
 • Steps with Theera: Hier serveren ze de lekkerste taartjes en heerlijk eten (ook vega)! Door hier een kopje koffie te drinken, steun je het werk van de organisatie. Ze helpen mensen met een leerachterstand. Heb je last van een voedselallergie? Dan ben je hier ook aan het goede adres: op het menu staat heel duidelijk wat er in de gerechten zit. Adres: 29/8 Charonmit, Ekamai Soi 10, Sukhumvit 63, Bangkok 10110, Thailand. Dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur.
 • Cabbages and Condoms: De naam klinkt wat vreemd? Dit restaurant zet zich in voor gezondheidsprojecten van de Population and Community Development Association (PDA). Een belangrijk doel is het promoten van condoomgebruik. Door het hele restaurant vind je voorwerpen die gemaakt zijn van condooms. Een leerzame bezoek, maar vooral ook heel erg smakelijk! Je kunt er binnen of buiten in hun gezellige en sfeervolle tuin dineren. Je vindt Cabbages and Condoms in Sukhumvit Soi 12.
 • Huisdieren café’s: Deze komen en gaan in Bangkok. Er zijn hondencafés, kattencafés en konijnencafés.
 • Overige thema cafés: Bangkok verandert continu, elke dag openen er nieuwe cafés en sluiten er weer deuren van bestaande cafés. Het is dus aan te raden altijd Dhr. Google te raadplegen om te kijken of ze er nog zijn, waar ze momenteel gevestigd zijn en welke openingstijden en dagen ze hanteren. Zo vind je onder meer een Alice in Wonderland café, een Hello Kitty café, een Snoopy café, een Moomin café, een badeentjescafé, en nog veel meer bijzondere plekken om een kopje koffie of iets anders te drinken.

4. Sealife Bangkok

Thailand Bangkok Sea Life
Het grootste grootste aquarium van Zuidoost-Azië is leuk voor jong en oud.

Sealife in Bangkok is het grootste aquarium in Zuidoost-Azië en één van de grootste ter wereld. Je kunt er zelfs een tochtje in een boot met glasbodem maken, dat vinden de meeste kinderen erg interessant! De haaien, reuze schildpadden en pinguïns zijn uiteraard ook altijd favoriet. Dus mocht het een regenachtige dag zijn of jullie gewoon even aan de hitte willen ontsnappen, dit is zeker een leuk uitje! Het is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Tip: Als je online de kaartjes besteld, ben je goedkoper uit.

Sealife is te vinden in de shoppingmall Siam Paragon, op de twee ondergrondse verdiepingen. Het is eenvoudig te bereiken per BTS Skytrain of natuurlijk per taxi of tuktuk. Tip: Ga bij vertrek wel in de rij van de taxi-stand staan, i.p.v. dat je er gewoon een aanhoudt langs de kant van de weg. Laat de chauffeur altijd de meter aanzetten, zo voorkom je dat je flink wordt afgezet. Met name rondom toeristische attracties, proberen de taxi’s er nog wel eens wat extra’s uit te halen.

Op zoek naar nog meer tips voor activiteiten met kinderen in Bangkok? Op deze site vind je nog veel meer goede ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *